Az Éltető Lélek Alapítvány társszervekkel együttműködve Miskolci Ars Sacra Fesztivált szervez az országos rendezvénnyel egy időben szeptember 16-24. között. A művészet és a szakralitás összefüggés jegyében képzőművészeti pályázatot hirdetnek a Miskolc és térségében alkotó festő – és grafikus művészeknek. Az alkotások ihlető gondolata a fesztivál mottója: Keresd a békét! 

2023-06-06 19:45

A városhoz kötődő művészek és zenészek mutatkoznak be a Miskolci Ars Sacra Fesztiválon. Ebben az évben Miskolc város önálló, innovatív programsorozattal csatlakozik a XVIII. Ars Sacra Fesztiválhoz  szeptember 16. és 24. között. A 2007 óta országossá, sőt határokon átívelővé nőtt Ars Sacra célja felszínre hozni az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, a kultúra mélyén nyugvó szakralitást a művészet majd minden ágában. A rendezvénysorozat idei mottója a „Keresd a békét!” zsoltáridézet – olvasható a fesztivál összefoglalójában. A Miskolci Ars Sarca Fesztivál műsora mostanra összeállt, mindezt zenei és képzőművészeti alkotói pályázatok is színesítik.

2023-06-06 19:45

– A versek megszerettetésén túl az a fő célunk, hogy az Isten felé mutató művészeten keresztül a résztvevők, s velük együtt felkészítőik, hozzátartozóik, s hallgatóik értékrendje, identitása erősödjön, s a versek üzenetét ,,kihallva” megtalálják a helyes utat a nap, mint nap jelentkező kihívások között – mondja dr. Hortai Rita, az Isten a szeretet című szavalóversenyt szervező „Versbarátok Köre Alapítvány” nevében. 

2023-06-06 19:30

Versmondóversenyt hirdet a Versbarátok Köre az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódóan. A versenyre május 1-ig lehet nevezni két korcsoportban. 10 és 20 év közötti fiatalok jelentkezését várják a szervezők. Az elődöntő május 12-én zajlik a Mindszenti Templomban. A nyertesek a különböző díjazás mellett szerepelhetnek a szeptemberben Miskolcon első alkalommal megrendezésre kerülő Ars Sacra Fesztiválon. Döntő és gála: 2023. szeptember.23. További részletek: A versbarátok köre facebook oldalán. 

 

2023-06-06 19:15

Miskolc ünnepe alkalmából itt élőket, dolgozókat kérdeztünk arról, mit gondolnak a városról. 

Manapság a legtöbben a keresztény szellemiségű Éltető Lélek Alapítvány alapítójaként és Miskolc civil életének egyik fontos mozgatórugójaként tekintenek dr. Várhelyi Krisztinára. A fiatalok már nem emlékezhetnek rá, hogy korábban is mennyi mindent tett a városért.  

2023-06-06 19:30

Köszönet a gyógyítóknak – ezzel a címmel rendezett az Éltető Lélek Alapítvány ünnepi szakmai estet a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában kedden. 

Az évente megrendezett ünnepi műsort hagyományosan Szent Lukács napjához közel tartják, hogy így emlékezzenek meg azokról, akik áldozatos munkájukkal gyógyítják, ápolják és segítik beteg embertársainkat.

2023-06-06 19:15

Az egészségügyben dolgozók munkája előtt tiszteleg keddi, hagyományos programjával az Éltető Lélek Alapítvány Hagyományos Köszönet a gyógyítóknak elnevezésű programjával az Éltető Lélek Alapítvány az egészségügyben dolgozóknak tiszteleg. Minden évben Szent Lukács napjához közel tartja a szerveződés a programot, hogy megemlékezzen azokról, akik áldozatos munkájukkal gyógyítanak, ápolnak, segítenek.

2023-06-06 18:45

Két év után újra megrendezte hálaadó estjét az Éltető Lélek Alapítvány.

Az egészségügyben dolgozók előtt tisztelgett, Köszönet a gyógyítóknak című programja keretében az Éltető Lélek Alapítvány, kedd délután az MTA Miskolci Akadémiai Bizottságának Székházában, Czikora Ágnes műsorvezetésével. 

2023-06-06 19:00

A FIATALOKRÓL, a BÉKÉRŐL és a HITRŐL szólt a ,,Legyél a béke követe” címmel megrendezett szavalóverseny, melynek döntőjét október 29-én tartották Miskolcon, a MAB székházban. A gála-jellegű döntőn az elődöntő húsz legjobb versmondójának szavalatát hallhatta a közönség, akik többek között Reményik Sándor, Szabó Lőrinc, Babits Mihály, Túrmezei Erzsébet versei közül választottak olyat, amely belefért a tematikába, s meg is érintette őket.

2023-06-06 18:45

Káin bélyege címmel Veszprémben mutatták be május végén Vihula Mihajlo miskolci zenetanár, zeneművész operáját. A librettót Utry Attila író, költő írta. Miskolcon hétfőn adták elő a művet. Egy alkotói pályázat után készült a mű. Több helyről érkezett visszajelzés, hogy előadnák, végül Veszprémé volt a legjobb ajánlat, így ott volt az opera ősbemutatója. Az opera alapja Utry Attila regénye, a Ragozinka igaz története. A könyv a káinistákról szól bibliai szereplőkkel, a testvérgyilkos Káin története a kezdete. 

2022-09-29 19:45
  •  
  • 1 / 5