A REGIO ET RELIGIO – Hívek és felekezetek Észak-Magyarországon interdiszciplináris konferencia kivételes hangvételű kísérőrendezvénye ma a Zenepalotában. Intelmek c. rendkívüli produkció, amelyet Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színművész és Lukács Miklós Magyar Örökség-díjas cimbalom művész mutatott be. A különleges produkció előtt Dr.Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány képviseletében köszöntötte a közönséget.

2021-09-19 11:00

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon a TISZTELETREMÉLTÓ - Kelemen Didák élete című fimnek sikere volt. Teltház előtt vetítették a produkciót, amely a misszionáriust mutatja be. A másfél órás vetítés után közönségtalálkozó zajlott. A film fogatásáank izgalmairől mesélt Dr.Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány képviseletében és Czikora Ágnes rendezvő, a filmet gyártó BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda képviseletében.

2021-09-19 10:45

A konferencián 21 előadás hangzik el,  a kutatók, előadók bemutatják a térség felekezeteinek tevékenységét, változatos, érdekes, szerteágazó összefüggéseit. Kuriózum az Intelmek (Szent István király intelmei Szent Imre herceghez) c. rendkívüli produkció, amelyet Újhelyi Kinga Jászai Mari-díjas színművész és Lukács Miklós Magyar Örökség-díjas cimbalom művész mutat be a Zenepalotában szeptember 16-án 17 órakor.

2021-09-16 10:00 - 2021-09-17 16:00

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programjában 2021. szeptember 13-án 17 órától a Művészetek Háza Béke termében a TISZTELETREMÉLTÓ című dokumentumfilm, az Éltető Lélek Alapítvány megbízásából a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda alkotása Kelemen Didák misszionárius életéről. A Minorita templom építtetője több szempontból kulcsfontosságú szerepet töltött be Miskolc történetében. Érdemes többet tudni róla!

2021-09-12 18:30

Tudnivalók a nagyszőlősi utazáshoz

Budapestről az indulást fél 6-ra javasolom, helyszint és az indulás pontos idejét a busz vezetőjétől fogjuk beszerezni.

Miskolcról is indul kisbusz 7 órakor a Centrum parkolójából (a szokott helyről) Nagyszőlősre a Nagyboldogasszony szobor avatására. Az autóbuszt a CÖF Klub Lengyel Attila biztosítja. Köszönet érte.

A tiszabecsi határátkelőn megyünk át Kárpátaljára, onnan kb. 20-25 km Nagyszőlős.

2021-09-01 09:00

Tisztelettel emlékezünk Bogdán Adamczyk atyára. Hosszú éveken keresztül az Élető Lélek Alapítvány kurátora volt. Tudományos munkássága kiemelkedő. Lengyel származású és most lett márciusban magyar állampolgárrá. Világszerte ismert tudományos munkássága és elkötelezett szolgálata. Ahol papi, szerzetesi szolgálatot teljesített a hívek mindenhol nagy tiszteletben tartották és szerették.

2021-04-19 20:30

KÖSZÖNET A GYÓGYÍTÓKNAK ünnepi műsor a Miskolc Televízióban és már a yputuben is!  A szokásos program helyett a Miskolci Akadémia Bizottság székházában a rendkívüli helyzet miatt most filmen jelenítjük meg az összeállítást. A műsorban portrét közlünk Prof.Dr.Merkely Béla kardiológusról, egyetemi tanárról, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatójáról, a Semmelweis Egyetem rektoráról. Megható pillanatokat idéz meg Dr.Berkő Péter professzor, a MAB alelnöke, a Miskolci Egyetem professor emeritusa.

2020-11-09 20:45

Figyelem! Hamarosan kezdődik! KÖSZÖNET A GYÓGYÍTÓKNAK ünnepi műsor a Miskolc Televízióban október 31-én szombaton 19:25 órakor. Alkotó BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda.

 

2020-11-09 21:30

Újra vetítették a Kelemen Didák életét bemutató filmet. A misszionáriusról szóló alkotást a vasgyári Római Katolikus Plébánia Hivatal közösségi termében láthatták a gyülekezet tagjai. A filmről Dr.Várhelyi Krisztina ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Zárszót Pehm Gilbert Antal ferences testvér mondott.

2020-11-09 21:45

KÖSZÖNET A GYÓGYÍTÓKNAK ünnepi műsor a Miskolc Televízióban október 31-én szombaton 19:25 órakor. A szokásos program helyett a Miskolci Akadémia Bizottság székházában a rendkívüli helyzet miatt most filmen jelenítjük meg az összeállítást. A műsorban portrét közlünk Prof.Dr.Merkely Béla kardiológusról, egyetemi tanárról, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatójáról, a Semmelweis Egyetem rektoráról. Megható pillanatokat idéz meg Dr.Berkő Péter professzor, a MAB alelnöke, a Miskolci Egyetem professor emeritusa.

2020-11-09 21:30
  •  
  • 1 / 10