2023-07-17 18:00 - 2023-07-18 18:00
...

A Miskolci Ars Sacra Fesztivál sajtótájékoztatóján részt vett Miskolc MJV polgármestere Veres Pál, aki az alábbiakat mondta a seregszemle kapcsán: 

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma részt vehetek az Ars Sacra Fesztivál sajtótájékoztatóján, és külön öröm, hogy az országos rendezvény számos programjának szeptember közepén Miskolc adhat otthont.

A fesztivál mottója "Keresd a békét". Nem is lehetne ennél aktuálisabb, hiszen a béke keresése és fenntartása mindannyiunk közös felelőssége. Most, amikor a szomszédban háború zajlik, amikor ártatlan emberek esnek áldozatául a békétlenségnek, még inkább el kell gondolkodnunk a béke fogalmáról és arról, hogy hogyan tudjuk mindennapi életünkben megvalósítani azt.

Élünk egy olyan világban, ahol gyakran szembesülünk konfliktusokkal és megosztottsággal, de éppen ezért fontos, hogy olyan eseményeket rendezzünk, mint például az Ars Sacra Fesztivál, ahol a béke üzenete elhangzik.

Hiszem, a művészetnek és a kultúrának ereje van, összehozza az embereket, függetlenül vallási, kulturális vagy társadalmi hátterüktől.

A művészet által képesek vagyunk kifejezni érzéseinket, gondolatainkat és reményeinket. A művészet lehetőséget ad arra, hogy egymásra találjunk anélkül, hogy szavakat használnánk. Ez a fesztivál arra hív minket, hogy nyitottak legyünk az új kultúrákra, és megértsük azokat a vallásokat és hagyományokat, amelyek mások életét alakítják.

A béke nem csak a társadalmi, politikai vagy gazdasági viszonyokról szól. A béke valójában bennünk kezdődik. Az egymás iránti tiszteletben, megértésben és szeretetben gyökerezik

A fesztivál művészei inspiráló alkotásaikkal és előadásaikkal hozzájárulnak a béke üzenetének terjesztéséhez. Vallási közösségeink és intézményeink is aktívan részt vesznek a programokban, hogy megmutassák, hogyan jelenik meg a béke a különböző vallási hagyományokban.

Az Ars Sacra Fesztivál különleges alkalom arra is, hogy Miskolcot még inkább bemutassuk, hogy városunkat, városunk kulturális, vallási sokszínűségét még jobban megismerhessék hazánkban és határainkon túl is.

Az Ars Sacra Fesztivál lehetőséget ad arra is, hogy felidézzük városunk kulturális és történelmi örökségét. Az itt található műemlékek és vallási helyszínek hordozzák magukban az elődök bölcsességét és azokat az értékeket, amelyeket tovább szeretnénk adni gyermekeinknek.

Büszkén mondhatom, hogy Miskolc városa mindig is elkötelezett volt a béke és a tolerancia mellett. Ez az a hely, ahol a különböző kultúrák, vallások és hagyományok találkoznak, és együtt építik a jövőt." Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere

Remember these settings: 1