Felhívás

Az Éltető Lélek Alapítvány, a miskolci Versbarátok Köre és a Keresztény Értelmiségiek miskolci csoportja meghirdeti a 2021–es, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvénysorozatához kapcsolódó

Eucharisztikus szavalóversenyt

 Hazánk 83 év után ad ismét otthont a katolikus világeseménynek szeptember 5-12 között. A záró szentmisén itt lesz Ferenc pápa is. Az eseményhez csatlakozunk a szavalóversennyel.

 

A nevezés feltételei

A versenyre amatőr versmondók jelentkezését várjuk, akik betöltötték 10. életévüket. Három korcsoportban lehet nevezni:

1. kategória: 10-14 éves kor / 2. kategória: 15-18 éves kor / 3. kategória: 19-24 éves kor

Határon túli jelentkezőket és minden ifjú előadót sok szeretettel várunk és mindenben segítünk. A döntőbe jutott, határon túli versenyzők részére szállást, étkezést biztosítunk.

A verseny témaköre

A jelentkezők az egyetemes magyar irodalomból választva olyan verssel nevezhetnek, amely kapcsolódik az eucharisztia témaköréhez. 

A vers terjedelme max. 3 perc

A verseny lebonyolítása

A választott verseket kérjük videoban rögzítsék és a Youtube csatornára töltsék fel, majd az alkotás linkjét az eltetolelek.hu weboldalon a versmondoverseny menüpont alatt a jelentkezőlap felületén kijelölt helyre töltsék be! A jelentkezőlap kitöltése és beküldése feltétele a jelentkezésnek. A versek folyamatosan az eltetolelek.hu weboldalon  a versmondoverseny menüpont alatt kerülnek publikálásra a beküldés sorrendjében. A felvételek az eltetolelek.vers@gmail.com e-mail címre is beküldhetők jelzett határidőig szintén a  weboldalról letölthető jelentkezőlappal együtt. A zsűri döntése alapján - kategóriánként – a legjobb 10-10 előadó kiválasztásra kerül és döntőbe jut. 

Zsűrielnök  Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő

Zsűritagok Ötvös Éva előadóművész / Kincses Károly színművész / Koós Ede Egri Szent Lajos Plébánia plébánosa  / Mikita Gábor színháztörténész-muzeológus

A jelentkezés határideje 2021. június 25.

Értékelés időpontja 2021. június 30.

Döntő és Gála időpontja 2021.július 03. szombat 10:00 /Részletes program a későbbiekben/

Helyszíne MAB Székház, 3530 Miskolc, Erzsébet tér 3.

Díszvendég Fábry Kornél, a 52.Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára

Vendégek Zsuffa Tünde író, a 52.Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke / Juhász Ferenc plébános, pápai káplán, főszékesegyházi kanonok, esperes / Szikora Róbert  EMeRTon-díjas énekes 

Díjazás minden kategóriában

Rendező / bővebb információ/ dr.Hortai Rita + 36 30 24 95 637

                                                    dr.Várhelyi Krisztina +36 20 9324 329

JELENTKEZÉSI LAP

Töltse le a jelentkezési lapot (jelentkezési lap) és küldje be az eltetolelek.vers@gmail.com email címre, vagy töltse ki az alábbi elektronikus űrlapot és a "Beküldés" lenyomásával küldje be hozzánk! 

Jelentkezési lap

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.