2022-09-17 10:15
...

A FAGYÖNGY Berta Eleonóra legújabb népszerű verseskötetének és korábbi köteteinek bemutatása. A verseket a nemrég Dr Kriza Ákos emlékére rendezett népművészeti tehetségkutató verseny győztesei adták elő, ahol Sebestyén Márta volt a zsűrielnök, és díszvendége a programnak.


Berta Eleonóra őszinte, érzelmekkel teli alkotó. Meglepetésszerűen jelentek meg egymás után művei, amely azt mutatja, hogy régóta foglalkoztatják a kötetekben megjelenő témák. A Covid járvány alatt vezetett Lélekrajz c. naplójában meglepő nyitottsággal vall életéről, családjáról. Verseit és novelláit a nemrég lezajlott XI. "Dunán innen, Tiszán túl" Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti és tehetségkutató Dr. Kriza Ákos emlékére rendezett verseny győztesei mutatták be.

Ennek a versenynek zsűrielnöke és szakmai vezetője Sebestyén Márta volt, aki a Fagyöngy című előadás díszvendégeként szerepelt. A verseny védnöke Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes volt és nagy megtiszteltetésnek tekintjük a programunk támogatását. A színes előadásban a néptánc, népmese, népzene, népdal verseny fiatal tehetségeinek legjobbjai léptek fel. A rendezvény szervezője az Éltető Lélek Alapítvány mellett a Civil Összefogása Fórum Miskolci Klubja.

Remember these settings: 1
Alcím: Ars Sacra Fesztivál