A Miskolci Ars Sacra Fesztivál sajtótájékoztatóján részt vett Miskolc MJV polgármestere Veres Pál, aki az alábbiakat mondta a seregszemle kapcsán: 

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma részt vehetek az Ars Sacra Fesztivál sajtótájékoztatóján, és külön öröm, hogy az országos rendezvény számos programjának szeptember közepén Miskolc adhat otthont.

2023-07-17 18:00 - 2023-07-18 18:00

Bár az eseménynaptár csak most áll össze hetek óta művészeti pályázatok futnak. Ezek célja pedig  elsősorban, hogy új alkotások szülessenek.  Így intéztek a szervezők még februárban felhívást a régióban működő zeneszerzőkhöz a program szellemiségéhez kapcsolódva „Keresd a békét!” címmel kórusok/énekegyüttesek számára (esetleg hangszerekkel kísért) zeneművek megalkotására. A felhívással egyrészt Miskolc nagymúltú kóruskultúrájának további ápolását, másrészt a miskolci, ill. a város vonzáskörében élő zeneszerzők alkotói tevékenységét és újabb szakrális kompozíciók születését kívánták ösztönözni...

2023-07-30 18:00 - 19:00

A Miskolci Ars Sacra Fesztivál ezévben született a fesztivál szellemiségét és aktuális mottóját a hangok nyelvén is visszatükröző szignál. A zene szerzője Nagy Nándor, az idén 200. évadát ünneplő Miskolci Nemzeti Színház házi zeneszerzője, aki ezúttal a miskolci sorozat szervezőinek felkérésére komponált korszerű ugyanakkor adekvát muzsikát. 

2023-07-18 07:45